dilluns, 21 d’octubre del 2013

Cine Fòrum: Cicle Che Guevarra, el valor del compromís social.


Esquerra Unida i Alternativa de Mataró, organitza El Cicle de Cinema CHE en commemoració del 46è Aniversari de l'assassinat d'Ernesto Che Guevara el 9 d'octubre del 1967 a Bolívia.

Aixi aquests mesos d'octubre, novembre i desembre recordem el 46 aniversari de la mort en combat del Che, comandant de la Revolució Cubana, que va néixer a Argentina el 14 de juny del 1928, estudiant de medicina i que després de recórrer al 1952 el seu país, Xile, Perú, Colòmbia i Veneçuela, i quedant impressionat davant la pobresa d'aquest països llatinoamericans forja la seva consciència revolucionària. Posteriorment coneix a Fidel Castro i s'allista com metge per formar part de l'expedició guerrillera del Granma cap a Cuba. El 1 de gener de 1959 triomfa finalment la Revolució Cubana, de la qual n'és artífex i fins i tot màxim dirigent tenint una responsabilitat ministerial no sense abans haver estat declarat ciutadà cubà per naixement. Deixa Cuba per anar a Bolívia on iniciar la lluita per un moviment revolucionari a tota Amèrica Llatina on el 9 d'octubre de 1967 és assassinat per l'exercit bolivià, sota ordres de la CIA, al poble de La Higuera.

Amb la projecció de les tres pel·lícules, Che, el Argentino el 25 d'Octubre; Che, Guerrilla el 15 de Novembre i Diarios de Motocicleta el 13 de desembre; volem mostrar la conscienciació del Che, i la seva vinculació a la lluita per l'alliberament dels pobles llatinoamericans, ja que creiem que la seva figura continua vigent avui com una proposta de resposta a les injustícies del capitalisme, i que a més mostra el valor del compromís social com a motor del canvi.


Totes les projeccions es realitzaran a les 19:00h al bar Mataró de Tapas, c/ Hospital 26, Mataró (davant hospital Sant Jaume, el vell)